Vackert porslin

Nu har jag precis kommit hem från Stockholm och till min sambos förtret slänger jag mig framför datorn direkt. Tyvärr har resan inte bestått av semester utan av jobb. Men det har varit en inspirationsresa som varit lärorik. Jag glömmer ibland hur fint Stockholm är. Kanske blir det en resa till huvudstaden i sommar?

Jag ville egentligen berätta om att årets höjspunkt i porslinsvärlden äntligen kommit till försäljning! Iittala har tagit fram en ny serie som heter Satumetsä (sagoskog på finska). Dekoren är gjord av Klaus Happaniemi och formen av Heikki Orvola. Det nya mönstret har härliga sommarfärger, är sagolikt fint och säljs endast under begränsad period till den sista december 2009. Den står högt upp på min önskelista och jag kommer kombinera serien med Iittala's vita Aika-tallrikar i samma form. Till detta blir det ljusblåa och äppelgröna Kartioglas, också dessa kommer från Iittala...  Vad tycker ni?



Bilder från www.iittala.com - här kan ni också se massa andra fina varor..

Ny lampa

Nu sitter jag här och skriver med rosévin i kroppen. Det är hemskt vad det kan vara svårt att sitta framför datorn då! Vi har ikväll varit på butiksinvigning av L & I. En ny butik i Stuk's gamla lokal. Personalstyrkan är delvis densamma men konceptet är nytt. Det är ljusare, luftigare och roligare kläder. Glada härliga färger och snygga jeans. För den som inte vet var Stuk's gamla lokal är ligger den på Södergatan mellan Peak Performance och Bolia vid Stortorget. Det bjöds på dricka, snittar och trevlig stämning. Jag hoppas det kommer gå bra för dem.

Det jag ville dela med mig av egentligen var vår nya lampa som vi under helgen har kämpat för. Vi har letat efter en stor, svart lampa med tre ben och stor rund skärm. Idén föddes när jag såg en fantastiskt fin lampa på jobb. Designad av Santa&Cole kostar den närmre 7.000.-  i svart och det är just nu alldeles för mycket tycker vi. Vårt andra alternativ var från By Rydéns och kostar strax under 2.000.-  men den var lite för kraftig. Vi började ge upp när vi till slut hittade en från Bolagret för 549.- och kände att det var ett jäkla bra fynd efter de andra två! Så givetvis slog vi till =) Tyvärr var det den sista vi köpte så de är nu svåra att få tag på.. Nedan bilder på alla tre.


Santa & Cole                                              By Rydéns


 Sico från Bolagret


Nu är det dags för mig att hoppa i säng! Godnatt!

A girls best friend..

Jag pratar inte om diamanter utan om skor, såklart. När våren kommer blir man alltid lite sugen på nya skor, eller hur? Självklart vill man kanske ha nya kläder också men jag har satsat på skor änsålänge... Ett par till fest, ett par till vardagsliv och ett par till stan/jobb. Efter att inte shoppat något i Rom fick jag unna mig lite här hemma istället :-)
(Klicka på bilderna för att få dem större).


          Zara                              Fred Perry                       Tommy Hilfiger

Nu ska jag göra kycklingsallad i stora lass, så det räcker till jobb också! Godkväll!


Fina stolar

Oj vad många fina stolar det finns. Det är inte lätt att bestämma sig för vilken stil man vill ha när det är så stor skillnad på dem. Tyvärr är ju några av dem mycket dyra så man får nog vara säker på att man vill ha dem ett litet tag om man skall lägga mycket pengar på dem. Röd och grön stol är lite billigare prisklass, de andra lite dyrare.. Visst är det härliga färger!
Ett litet tips för den som vill spara pengar är att kika på www.thehome.se där du hittar kopior på flera av nedanstående till bra priser!



1. Röd stol Cactus från Svenska Hem. 2. Pantons stol från Vitra. 3. Patrick Jouin stol från Kartell i plexiglas 4. Frank i grönt från Mio. 5. Eames stol från 1950 producerad av Vitra. 6. Gubi's stol Chair 1. 7. Lilla Åland i svart från Stolab. 8. Sjuan av Arne Jacobsen/Fritz Hansen. 9. Phillip Starck's stol Caprise (bild fr. www.inputinterior.se)


Uppdaterat Sovrum

Nu har vi till slut fått rätt på sängborden. Jag har tidigare skrivit om att vi hittade fina sängbord från Bolia med en lucka. Vi ändrade oss senare till samma storlek och typ men med två lådor istället. När vi efter några veckor fick hem dem passade det inte att sätta upp dem på väggen som vi hade tänkt... Sååå.. Vi bestämde oss för att köpa benen som finns till. Det skulle tyvärr ta 2 veckor till att beställa hem dem så vi fick snällt vänta ännu längre.
Men nu är de på plats och vi blev mycket nöjda. Sänglamporna passar fint till och vi köpte även ett överkast till sängen som ger lite mer ordning till sovrummet :-)



Sängbord: Cell Bolia  Överkast: Chynna Ilva Lampor: Kare Design Seating Concept

Påskhelgen

Hoppas ni haft en mysig Påskhelg.
Det är absolut en av mina favorithögtider. Påsken för mig betyder sol, vår, påskris, godisägg, gula tulpaner och god mat. Massa positivt med andra ord.
Skärtorsdagen blev det en fika med en av mina bästa vänner som jag inte träffat på 8 månader så det blev ju en massa att prata om. Min faster fyllde 40 så på kvällen blev det förstås kalas hemma hos henne med familj.
Långfredagen började med brusch på Knus här i slottstaden. Deras frukostpaket med pannkakor innehåller allt man behöver. Tillsammans med M och två vänner mös vi i solen tills vi bestämde oss för att åka till Västra Hamnen och äta glass på Italia. Italiensk sorbet är sååå gott! På kvällen fortsatte vi det goda med grillat och god dricka.
På självaste påskafton var jag duktig och hängde med min bästa vän på ett Jympa pass! Det tog hårt och krävde en timmes eftermiddagsvila innan jag fick gå upp och förbereda påskefterrätten :-)
Min mamma och hennes sambo renoverar sin lägenhet så vi fick ha påskmiddagen hemma hos oss. De fixade maten och jag & M fick uppdraget att göra efterrätt.Jag som varit sugen på Ceme Bulé länge nu bestämde mig för att göra något liknande: Créme Caramel (vi har ingen gasbrännare nämligen). Resultatet blev bra men det var lite svårt att få till formen.
påskdagen bjöds det på Rådjurssadel med kokt potatis, géle och brunsås hemma hos Magnus föräldrar. Det är riktigt gott och har nog blivit en av mina favoriträtter! Nedan kan ni se min efterrätt från påskafton..



Receptet hittade jag på www.recept.nu

4 PERS.

Ingredienser

6 dl mjölk
1 st vaniljstång, delad på längden
80 g socker
3 st stora ägg
2 st äggulor

Karamellsås:
0.75 dl vatten
100 g socker


Gör så här

1. Börja med såsen. Värm vatten och socker tills sockret löst sig. Koka blandningen till en gyllenbrun karamellmassa. När bubblorna har sjunkit är det dags att hälla den heta såsen i fyra portionsformar. Vrid runt så att formarnas bottnar och sidor blir jämnt täckta med karamell. Låt svalna och stelna.

2. Så till puddingen. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp mjölken och vaniljstången.

3. Låt stå och dra under lock 10-15 minuter så att mjölken får smak. Tillsätt socker och rör om tills det löst sig. Vispa ihop ägg och äggulor och rör ner dem. Häll blandningen i de karamellklädda formarna. Ställ in formarna i vattenbad i ugnen och låt stå i 20-25 minuter eller tills krämen just har stelnat och en kniv kommer upp ren när den stuckits ner i mitten. Tag upp formarna ur vattenbadet och låt svalna.

4. Lossa puddingarna med en kniv och stjälp upp dem på assietter. Servera gärna med färska bär.


5 dagar i Rom

Hej igen, Nu är jag tillbaka med massa nyheter. Jag har snart förbrukat mina nästan två veckors semester och tiden har inte gått så snabbt som man ibland tycker att den gör när man är ledig. Jag har verkligen njutit av varje sekund. Det är en stor fördel att lägga semester runt påsken då det har varit många dagar då vi haft stängt på jobbet, så egentligen har jag bara haft 6 semesterdagar :-)

Jag började det hela med att åka till Rom med far min. Han fick resan som 50-årspresent av mig och farfar och det var härligt att se hur glad han blev! Resan gick bra och det visade sig att hotellet var fint och fräscht med bra läge (man är alltid lite orolig över om bilderna stämmer ju). Vi lyckades se allt vi var intresserde av under dessa 5 dagar och höjdpunkterna var Vatikanstaten - Stort och mäktigt men påven var tyvärr inte där då. Colosseum - vi valde att betala för en guidad tur för att få ut lite mera. Foro Romano - forna Rom som som nu består av ruiner och pelare som påminde om hur otroligt gammalt det är. Spanska Trappan - Mycket mysigt område med fina butiker, men vi satt hellre i solen på trappan. Fontana Di Trevi - Lika fin som på alla bilder men ingen som vågade sig på en Anita Ekberg.. :-) Piazza Navona - ett typiskt italiensk torg med massa konstnärer och uteserveringar.


Hotellet låg vid Termini - Tågstationen. Därifrån kunde vi gå till det mesta så vi såg massvis av fina byggnader, kyrkor och colonner överallt :-) Vi besökte också en känd restaurang vid namn Alfredo alla Scrofa. Denna restaurang var den som inspirerade Walt Disney till Lady & Lufsen filmen - där de äter spaghetti & frikadeller serverat av kocken Alfredo som alltså fanns på riktigt. Denna restaurang lockade sedan massvis av kändisar och de har nu bilder av alla dessa på väggarna. Marilyn Monroe, Humphrey Boghart, Frank Sinatra m.fl.. Vi åt Originale Fettucini precis som Walt Disney gjorde och gott var det - men dyrt!


Semestern slutade med en kraftig gungning - Jordbävningen i L'Aquila, 9 mil från Rom kändes även inne i huvudstaden och väckte oss direkt. Det var en väldigt obehaglig upplevelse och kändes som Lustiga Huset när allt gungade! I Samma stund dog människor i L'Aguila, så fruktansvärt...   

Vi hade i alla fall en härlig vistelse i Rom så dit måste alla som kan åka någongång. Nu har man sett ett av världens sju nya underverk också :-)

RSS 2.0