Butiker

Jag vill bara dela med mig lite snabbt av några mysiga Malmö-butiker som jag nyligen upptäckt.

*DeisyBoo på Davidhallstorg. Webbshoppen finns som fysisk butik också med massa fina saker. Lite ruggig och sliten lantstil med mycket vitt och silver. www.deisyboo.se

*Tusen Tyger & Miljö på spångatan. Stor butik med massor av tyger. Här hittar man också massa andra söta saker.
Webbsida: www.tusentyger.se

*Fine Home Collection på Mariedalsvägen 45. Möbler och massvis av speciella heminredningprylar med personlig stil.


Alla värda ett besök!


Fina Krokar

Oj vad jag varit dålig på att skiva här inne. Det beror till stor del på trötthet. Det är inte många timmar över efter jobb på en dag.. Men snart får jag min efterlängtade semester som förhoppningsvis kommer göra mig piggare igen!
I förra veckan var jag i alla fall på jakt efter en hängare till hallen och det kan vara svårt att hitta när man redan vet vad man letar efter utan att ha sett det. Men den som söker hon finner :)

Jag har ju tidigare velat ha kläd-hängaren Knax från Loca som är jättesnygg men dessa två i stål från www.fakirtrendyhome.se är faktiskt ännu finare till vår hall. På samma sida hittade jag också ett fint skohorn:



Vad tycker ni? Jag gillar den vänstra liiite mer tror jag.. 

Snyggt från Bodum

Nu har jag sett Bodums katalog med lite nyheter och härliga färger. Jag själv dricker ju ofta kaffe på väg till jobbet och visst hade det varit billigare att ta med sig hemlagat än att köpa take-away men då är det viktigt att ha en fin termos som även är bra. "Travel Mug" från Bodum är ett snyggt alternativ & de nya "Canteen"-kopparna är också jättefina! Båda finns i massa färger och kopparna är dubbelväggade så de håller värmen. "Presso"-glaset till höger som ni säkert sett innan har också fått lite nya färger på gummibandet och det ser ju extra gott ut med en rosa smoothie i ett rosa glas... Mmmm :-)



Bilder från www.bodum.dk

My week

Det var ett tag sen jag skrev något här inne. närmare bestämt, senast i måndags. Veckan har bestått av några olika mysiga delar och det ena var i torsdags när min pappa fyllde 50 år! Jag hade planerat hans födelsedagspresent i nästan ett år och det var kul att äntligen få ge honom den. Han fick en resa till Rom, flyg och hotell tillsammans med sin dotter :-) Vilket betyder att jag också skall åka till Rom och det skall bli riktigt roligt! Vi kommer åka den 2-6 april, tors-mån. Jag hoppas det blir lagom för att hinna se det viktigaste, men där är ju oändligt med vackra saker att se.. Pappa blev väldigt glad och vill ju som jag visste gärna till Rom och få ta del av dess historia.

I fredags var vi bjudna till min bästa vän + hennes sambo på middag och Let's Dance. Det är alltid mysigt att umgås med dem och ha en lugn hemmakväll tillsammans.

Lördagen bestod av fika med två andra fina vänner på Element, Kungsgatan. Där är verkligen trevligt och äppelpajen jag beställde slank ner innan kaffet blev serverat :-) Efter det mötte jag upp min mamma + min lillelillebror Theo som bara är 3 månader och världens sötaste lilla sak. Vi skulle till Malmö Konsthall för att se en fotoutställning med bl.a David Goldblatt. Bilderna var byggda på "då-och-nu" med ca. 20 års mellanrum. Mycket intressant faktiskt.
Efteråt tog vi en fika(min andra) på konsthallens café, SMAK. Min storelillebror David som är 16 mötte också upp.



En härlig dag fylld av möten med nära och kära med andra ord. På kvällen gick jag och min M på bio för att se "Män som hatar kvinnor", baserad på Stieg Larsson's bok med samma titel. Jag läste själv klart boken i veckan och tyckte den var otroligt spännande och välskriven. Filmen gjorde mig inte heller besviken - den var kanonbra! Till min glädje tyckte även M det..

Idag har  jag tittat på M's sista innebandymatch för säsongen som tyvärr slutade med en förlust, trots ledning ända till slutet. Det var synd men..någon måste tyvärr förlora och det är glömt nu när vi har lille Theo på besök som stjäl all uppmärksamhet med sina söta försök att prata. Oooh vad han är go'!!

Nu skall jag återgå till barnpassandet, trevlig kväll! Glöm inte att se Wipeout kl. 20, det kanske blir ett kul program :-)

Grönt i badrummet

Nu har vi fräschat upp badrummet lite. Badrum är lite svårt. Man vill att det skall vara fräscht och snyggt men det kostar för mycket för att göra en helrenovering, just nu i alla fall. Det känns även lite tråkigt att lägga för mycket jobb på det när det är ca. 4 kvm stort(litet) - ett typiskt slottstaden-badrum.. Vi har valt att köpa ett nytt duschdraperi, Kaiku från Marimekko, tvålpump från ilva och svarta korgar från Village, till förvaring. Det får vara fint nog i väntan på en eventuell framtida renovering.. Jag gillar det gröna, svarta och vita tillsammans men det finns ju masvis med fräscha färgkombinationer! Såhär blev det hos oss:

 

Inflyttningsfest

Nu har det varit en stressig vecka igen. Vi hade inflyttningsfest igår (trots att vi båda jobbade på dagen) vilket krävde lite förberedelser under veckan. Vi bjöd på lite tilltugg - bitar av ölkorv med oliver, grönsaksstavar, dippor och filodegsknyten - lagom matigt till vinet. Vi hade 17 gäster vilket var perfekt för vår lägenhet och det var första gången vi höll en gemensam fest som sambos :-) Det är väldigt skönt att har hjälp av varandra och känna att man är två som pratar med gästerna, jag hade med andra ord jättetrevligt! Vi fick dessutom superfina presenter. Ja oj vad fina!


1."the most power-   2.Eva Solo           3.Eva Solo               4.Kusmi Tea - Chocolate
full cordless mixer    självbevatt-         Vattenkanna m.      Wallpapers N.Y-guide
in the world" wow!     ningskruka.         grön dykardräkt :)  Söta skålar med rosor


Tack så hemskt mycket - våra fina generösa vänner!

RSS 2.0