Gone with the wind..?

Jag har tyvärr inte tid att blogga längre. Jag har inte ens haft tid att blogga om att jag inte har tid att blogga längre.. Anledningen är att jag den 31 augusti påbörjade en utbildning. Samtidigt som jag fortsätter jobba som vanligt (nästan). Jag läser nu till marknadsekonom på IHM Business School och det har givetvis tagit mycket av min fritid att komma in i pluggandet igen efter 5 år. Dessutom vill jag hänga med till 100% då utbildningen kostar ganska mycket och jag vill lära mig allt jag kan :) Den har nu pågått i 4 veckor och det känns riktigt bra änsålänge, och väldigt kul! Det var innan sommaren jag bestämde mig för att plugga. Jag har länge känt att något saknades och även om man trivs med sitt jobb där jag får massa praktiska kunskaper vill jag också ha teoretiska kunskaper..

Jag kommer troligtvis droppa in och skriva lite emellanåt för att det är kul, när det finns tid, med inte lika ofta. Jag har ju visserligen inte varit särskilt kontinuerlig innan heller.. :)

Nu när jag väl är inne måste jag berätta hur underbar jag tycker att denna årstid är. Hösten. Temperaturen på runt 15 grader och strålande sol gör mig så glad och frisk. En halsduk för att det är mysigt och inte för att man måste är väl härligt. Att kunna välja om man vill sitta ute eller inne när man fikar eller att kunna växla mellan kall och varm dricka, öppna fönster eller stängt med värmeljus, stövlar eller ballerina, cykla eller ta bussen... ja ni förstår vad jag menar. Så mycket valmöjligheter!

Den senaste tiden har jag förutom jobbat och studerat också hunnit med en fantastisk dag på Katrinetorps gård.
Mammas företag Skräddarhuset (som hon har tillsammans med två andra skräddare) fick förfrågan om att visa upp sina afton- och brudklänningar på en modevisning som skulle kombineras med Kurt Ribbhagens antika juveler på denna vackra gård. Jag och andra vänner till dem fick äran att visa upp dessa vackra kreationer och smycken på en catwalk framför speciellt inbjudna gäster. Det var kul och vädret strålade. En journalist från Kvällsposten var där men fokuserade tyvärr på Ribbhagen som person, nämnde några få smycken och fick fotografen att foto på sig henne själv. Se här.
Där var dock en annan fotograf på plats och när jag har fått hans bilder kan jag kanske visa lite här :)

I lördags köpte jag äntligen den fina tavlan som vi sparat till. Jag har tidigare visat den här på bloggen efter att jag såg den på Formlandmässan i augusti (hm. vilket betyder att vi inte sparat så länge som jag trodde..) och nu hänger den fint på väggen. Äntligen lite färg i vardagsrummet! Konstnären är danska Poul Pava som blandar olja med vattenfärg och tuschpenna(!) bland annat. Lekfullt och kul.



På kvällen fortsatte konstspåret på Gallerinatten tillsammans med min vän Sofie. Det var härligt väder och vi besökte mysiga små gallerier vid Davidhall och St. Nygatan. Moderna Museet hade blåst upp en Zeppelinarliknande ballong utanför byggnaden där de visade - INGENTING. tråkigt tyckte vi och gick besvikna därifrån. Vidare till Gate38 som nu har en fotoutställning av Jan Olofssons Cuba. Vackra bilder från ön på 90-talet. Där kryllade av folk, spelades cubansk bakgrundsmusik och bjöds på gott vin, så vi stannade länge...


Det var det jag hann med denna gång. Nu måste jag äta glass och hallon med min älskling. Vilket jobbigt "måste" :)
Godkväll!




RSS 2.0