Västra Hamnen

Min 3:e semesterdag bestod av småbestyr som att lämna min cykel på lagning, hämta resväska till imorgon, ta upp fiskespö från förrådet och betala räkningar.. Eftermiddagen var betydligt trevligare då jag mötte upp mina vänner för att äta tapas på Mosaik på Stortorget i Malmö. Efter den goda maten åkte vi hem till A & F för att ta ett glas vin på den nyfixade balkongen. Första balkongkvällen detta året.. med filtar var det riktigt mysigt! =)


Här ser ni de bokstäver som jag berättat om innan. Det blir fint om man är kreativ som Anna.





Självklart var lilla Elle som blivit stor med och mös... <3

 

Semesterdrömmen

Som jag nämt innan åker vi till en stuga i Fågelkärr - i närheten av Gränna på lördag. Jag ser oerhört mycket fram emot att bara vara hemifrån men ändå i Sverige. Att bo i en 1700-tals stuga som är röd med vita knutar, grillplats, brygga med badplats och roddbåt. Jag ser fram emot att fiska - trots att jag kommer tycka jättesynd om fiskarna, bada, sola (vågar man hoppas på sol?), grilla, dricka rosévin, köpa polkagrisar i Gränna, åka häst-och-vagnVisingsö - se Mullbärsträden och tempelgården med mera.. Väder rapporten ser inte strålande ut men den kanske ändras. Den visar åtminstonde runt 20 grader. 



Stugan hittade vårt resesällskap på http://www.hyrstuga.nu/ . En vecka kostar inte så mycket när man är fyra personer så jag får berätta sen om det var så bra som det låter =)


Gårdshuset

Beskrivning: Charmigt 1700-talshus i två plan. Stort välutrustat kök med matplats. Kylskåp, spis, microugn, varmt o kallt vatten. Övre plan 2 stora sovrum med valv/draperi emellan med soffgrupp, matgrupp, TV och radio. Tillgång till stort badrum med badkar, dusch och WC i närliggande byggnad (10 m). Stor uteplats med möbler, hammock och grill. 30 m till sjön med badvik och stor brygga. Tillgång till roddbåt och canadensare. Flytväst finns. Elmotor kan hyras.


PS. Vem vill vara världens sötaste och vattna våra blommor när vi är borta? Kanske någon som gillar polkagrisar? =)
 

Goda parfymer

Jag har idag provat två goda parfymer. Den ena var DKNY's "Red Delicious" som jag själv skulle trivas mycket bra i och den andra var Lancômes nya "Hypnôse Senses" med kryddiga toner. Båda passar perfekt till hösten. Lancômes reklamfilm med Daria Werbowy nedan..





Trätrallen på plats

Lagom till semestern börjat är också vår trätrall färdig. Som alla andra projekt vi tar för oss är allt svårare än vad man tror.. Vår plan var först att utnyttja hela balkongytan trots att betonggolvet är gjutet med kanter mot husväggarna. Vi skulle därför ha reglar under som vi sen la trallen på. Detta gick inte med den sortens trall vi köpt. Då skulle man haft plankor som man kunnat borra ner i reglarna....märkte vi sen. Vi fick därför ge upp och såga trätrallen efter betonggolvet och därmed leva med betongkanterna. Det är trots allt inte mycket yta vi förlorar så vi är glada ändå =) Vi har också planterat olivträdet, köpt en vit hortentia (som jag älskar) och en liten rosenbuske. Stenugglan får skrämma bort eventuella duvor (som jag hatar efter några incidenter från min gamla balkong) och en ny-gammal termometer har spikats upp på väggen - köpt på Homeville på Regementsgatan idag.







Stövlarna hittade jag på Lindex. På lördag åker jag, M och ett annat par till en stuga vid Vättern, där vi skall leva svenskt lantliv i en vecka. Detta kräver givetvis stövlar som jag inte haft sen jag var liten. Det var inte lätt att hitta ett par som både ser ok ut och som inte kostar så mycket. Men den som söker den finner - efter ca. 7 butiker.. =)


Ny kökslampa

Jag har ju inte fått tid till att visa vår nya kökslampa tidigare!
Vi köpte för någon månad sedan Kartell-lampan "Ge'" av Ferruccio Laviani. Samma fina skärm som på "Bourgie" som jag egentligen är lite mer förtjust i men just nu behövde vi en kökslampa lite mer. Vi hittade också en nyhet från Ikea i form av en vit skänk "Melltorp" - till billiga 599kr! Vi skulle också vilja byta ut de svarta stolarna till vita stolar från Gubi (som jag skrivit om tidigare) eller i alla fall jag. Men nu får vi vara glada för detta en stund :-) Nedan lite bilder från vårt kök..

 


Man skulle kunna tro att jag aldrig kom tillbaka..

..från semestern. Hade jag fått välja hade jag inte heller gjort det. Inte just då i alla fall.
Vi hade det fantastiskt härligt. Våra två första dagar var i Athen där vi hann uppleva hotellpoolen (som svensk har man längtat länge efter sol och bad - eller hur?) Grekisk tapas, smågatorna i Plaka, en promenad runt Akropolis, Syntagma Square och Pireaus hamnen. Sent den andra dagen kom vi fram till Naxos efter 6 timmars båtfärd. Naxos överaskade positivt. Hotellet var supermysigt och familjärt! Områden var fint och stränderna på ön var bättre än vi hade vågat hoppas. Dagarna bestod av sol, bad, souvlaki, gyros, öl & rosévin. Vi hyrde en fyrhjuling för att se fler stränder, Naxos stad och den lantliga delen av ön. 

 






 
Näst sista dagen åkte vi tillbaka till Athen där vi fick se mer av Akropolis och shoppa lite innan vi åkte hem igen på söndagen..





Veckan gick alldeles för fort och det hjälpte inte att vi båda började jobba tidigt direkt dagen efter vi kom hem. Det hade egentligen varit skönt att ha några dagar ledigt efter så man hade hunnit tänka tillbaka lite.. Men snart är det dags för semester igen (vi har redan jobbat 3 veckor sen vi kom hem!!) - min börjar nästa onsdag och Magnus veckan efter. Så det ser jag verkligen fram emot :-) Hoppas bara på fint väder också..



RSS 2.0