Red Carpet

81st Academy Awards, Kodak Theatre i Hollywood
Varför skall det alltid vara mitt i natten? (jag vet att det inte är natt där då...men ändå) Jag har dock kikat lite på nätet, på klänningarna och själva utdelningen av Oscars-statyetterna. 

Det här kändisarna har verkligen all möjlighet i världen att skaffa sig vackra klänningar och denna gala visar om och om igen att stil inte kan köpas för pengar. Exempel på mindre vackra klänningar nedan - hur kan jag ens lägga upp detta på bloggen? Till vänster har vi Beyonce i en gräslig klänning från House of Doréon (mammas design) som liknar en 90-tals gardin och till höger har vi Robin Roberts från ABC News som fick hjälp(?!) av tittarna veckan innan för att bestämma klänning - och kom då fram till denna från Tindazzo som kallas korall - jag säger orange och blää..   

 

Festens finaste var definitivt Marisa Tomeis klänning med släp från Versace, Angelina Jolies svarta var klassiskt vacker och sitter fint från Elie Saab, Natalie Portman har som vanligt en klänning från Rodarte och är jättefin i rosa och Teraji P. Henson har en Roberto Cavalli klänning som passar henne perfekt...



Bilder från http://www.ontheredcarpet.com

Nu har jag också sett sammandraget från SVT 1 och vad härligt det är att se alla dessa skådespelare, samlade.
Jag tycker det är charmigt att deras tal är lite hyperventilerande och personliga. Ex. när Kate Winslet försöker hitta sina föräldrar, underbart! Att Heath Ledger vann en Oscar känns också bra - trots allt - och de filmer i alla fall jag skall se är Vicky Christina Barcelona, Slumdog Millionaire, Milk, Doubt och The Reader.. Sen får vi se om jag hinner se fler :-)

Ps. Efterfesten hos Vanity Fair var så kändistät att man nästan får rysningar
http://link.brightcove.com/services/link/bcpid5173154001/bclid10713949001/bctid13953768001

Bokrean

På tisdag den 24:e februari startar bokrean! Alltid precis innan lön och som valigt har jag glömt det i mina ekonomiska beräkningar. Jag vill gärna ha massa böcker, romaner, uppslagsverk, inredningsböcker, kokböcker och reseböcker men det gapar ganska tomt på mina hyllor ändå.. Då är ju bokrean en perfekt tillfälle att fylla upp. Se de rejäla prissänkningarna!

  
   99.- (379.-)            149.- (409.-)          169.- (429.-)           149.- (469.-)          

Rutiga kokboken är en bra bas-kokbok och inspirationsböcker om inredning och trädgård är mysigt att sitta och bläddra i.. Pocketböcker kommer ju inte på rea men du kan ju passa på att få en bok med riktigt omslag för samma pris nu.
Ett måste för de som inte redan läst dem är Stieg Larssons trilogi - män som hatar kvinnor, flickan som lekte med elden och luftslottet som sprängdes. För man ska väl helst läsa boken innan filmen? - och filmen med samma titel som första boken har premiär i veckan och borde såklart ses..

Bilder från www.adlibris.com, www.akademibokhandeln.com, www.bokia.com

H&M - Fashion for your home

Nu äntligen har H&M Home kommit ut till försäljning. Jag gick idag förbi några av varorna som ställts upp i skyltfönstret i Köpenhamnsbutiken på Köbmagergade. Jag hade inte en enda minut extra för att gå in och titta, hur gärna jag än ville. Typiskt. Jag har istället fått titta lite på hemsidan för att se vad de gjort för fina saker. Det ser ut precis som jag förväntade mig. Väldigt H&M, vissa saker ser lite billiga ut men som vanligt hittar man alltid sina guldkorn... Nedan några exempel:




H&M Home kommer sälja allt inom textilier - såsom påslakan, gardiner, kuddfodral, handdukar, förkläden etc. Nu skall jag själv in och beställa en sängkappa, den ser riktigt fin ut ju!  (bilder från www.hm.com)

Ha en trevlig fredagskväll!


Macaron's - One of my favorite things

Nu har jag trixat med bloggen i två timmar och äntligen fått lite resultat. Jag tog hjälp från www.designadinblogg.se och känner mig ganska nöjd - som nybörjare på detta.
Header-bilden tillhör en bildserie min nära vän Sofie gjorde av mig i Paris våren 2008. Hon gick på en fotografskola och jag hälsade på. Macaron'sen jag tappat på marken kommer från Paris anrika konditori Ladurée. Dessa små goda kakor har nu även gjort succé i Sverige och jag kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt. Det tar bort lite av känslan men de är ju sååå goda...  


 
  

Stelton Nyheter

I en månad som februari när det är kallt och blåsigt är det härligt att bli upplivad med lite nyheter på jobbet!
Idag fick vi in en ny skål och en ny färg från Stelton. Det påminner en om våren och det är ju faktiskt inte långt dit nu! Det kände jag på väg till jobb i morse. Solen var framme och den värmde... Hallelujah!

Färgen heter Sapphire Blue och deras kända påsar kan sättas ned i stålkorgen, smart!


Nedan, mina första vårbilder 2009, tagna med mobilen.


Steghyllor

För den som vill ha en enkel hylla passar en steghylla väldigt bra. Det finns i flera olika utföranden med ganska stora prisskillnader så man skall nog fundera på om man tycker att originalet "Libri" av Swedese(bild) är värt sina pengar eller om man lika gärna kan tänka sig en från Village eller Ellos(bild) för en fjärdedel av priset. Själv tycker jag att Libri är betydligt finare. Den är designad  av Michael Bihain och förärades 2008 med priset för årets bästa nya produkt på Stockholm Furniture Fair. 4900.- kanske är värt det om man har pengarna, annars är de andra bra alternativ!


Ellos steghyllor ca. 800kr          Libri av Swedese 4.900kr

www.ellos.se                                www.miljogarden.se


Happy Valentines Day!

Härliga Alla hjärtans dag. Jag har jobbat idag och det var inte helt fel faktiskt. Jag mötte massa kunder som köpte presenter till sina nära och kära och det är ju alltid kul att se. Vi hade stora fina rosor i butiken och solen sken i hela Köpenhamn. Jag slutade kl.16 och det var fortfarande ljust när tåget kom till Malmö, det var längesen jag upplevde det senast. Jag köpte med mig lovecakes (med polkasmak) från Espresso House på väg hem. De är väl söta?  
När jag kommit hem kom mamma förbi med Ekologiska Geléhjärtan vilket var väldigt uppskattat!
Efter det fick jag en present av min Magnus.. Ett nytt Thomas Sabo armband med vita pärlor. Det är sååå fint och jag börjar ju få en liten samling nu så jag kan kombinera lite! Vilken bra dag! :-)

Nu har vi precis ätit hemmagjord pizza(proppmätt) och dricker gott rödvin i väntan på Melodifestivalen.. 

Ha en hjärtlig kväll!






Sängbord

Tänk vad svårt det kan vara att hitta fina sängbord. Jag har mest letat på internet, då det tar sån tid att springa in i alla butiker, och trots att det finns hur många sängbord som helst har vi haft så svårt att hitta några som passar. Antingen har de ingen låda, eller så har de fel höjd, fel träslag, fel stil, fel pris osv..
Först igår kväll kom vi på att byrån vi har i hallen även finns som sängbord, att hänga på väggen. Vi tittade på
www.bolia.se och 'tadaaaa' där var det ju!! Äntligen! Vi har redan sen innan köpt sänglampor som jag tycker jättemycket om och dessa passar såklart fintfint på borden :-)

  
Lampa från KareDesign


I'm back with good news!

Jag är hemskt ledsen att jag inte hunnit skriva någonting på nästan en vecka. Jag skyller det hela på att jag jobbade över lite i förra veckan, dansträningen satte igång igen och vi la klinker i hallen under helgen! Lovely, men ont om tid. Men nu har jag ju massa att berätta istället!

Vi började redan på söndagen veckan innan med att inhandla allt material som limtvätt, fix, skrapor, handskar, snören m.m. På onsdagen drog vi upp den gamla plastmattan och även golvet under. Undergolvet var fastlimmat i betonggolvet och var 60 år gammalt så det var inte särskilt lätt. Men det fixade Magnus fint..




På fredagen, efter jobb, hämtade vi maskiner hos en vän till M - kakelskärare och annat bra att ha. Efter det tvättade vi limmet (det svarta på bilden ovanför) med limtvätt som luktade väldigt starkt. Det var svårt att få bort och jag blev väldigt yr av lukten och fick ta pauser hela tiden :-) 
På lördagsmorgonen var vi ganska mörbultade efter allt slit och skrap men då började arbetet på riktigt. Vi la ut primer som skulle verka 2 timmar och sedan blandade jag fix, Magnus lärde känna kakelmaskinen och jag mätte alla vinklar..



Sen var det dags för att spackla ut fixet, kamma det fint och skära plattorna. Jag tycker det gick ganska smidigt, men det är mycket arbete. Jag fick ont i ryggen efter 1/5 av hallen och det fortsatte så.. Det är ju ingen bra hållning för ryggen när man lutar sig framåt hela dagen. Vi höll på i ca. 9 timmar på lördagen samt 3 timmar på söndagen..



Först på söndag kväll fick vi komma ut lite. Pappa tog med oss till JP's (kvartersrestaurang) och bjöd på god mat. Vi var lite trötta och han påminde oss om hur många timmar det faktiskt tar att göra såna här saker själv. Vi räknade fram att vi tillsammans lagt 40 timmar på detta (utöver våra heltidsjobb) och tyckte plötsligt inte att det var så konstigt att vi var trötta! :-)

Sen var det bara fogningen kvar, som får göras först 24 timmar efter golvet lagts. Vi fogade därför igår kväll/måndags och efter 4 tvättningar av golvet ser det ut såhär...



Fint va!? Vi är jättenöjda och glada för att vi klarade det. Nu i efterhand är det toppen att ha gjort det själv. Men jag skall erkänna att jag var väldigt nervös över hur det skulle gå innan.
Vår hall har många sneda väggar och vinklar som inte gör det lättare men det löste vi det också..



Och när man varit så duktig får man ju som bekant belöning och därför hyrde jag 3 filmer som vi kan mysa med denna vecka samt en liten spontan shoppingrunda efter ett möte idag :-)


Såå.. VAR DET SVÅRT ATT LÄGGA KLINKER DÅ??

För en som aldrig gjort det förr (som vi) skall man fråga några olika personer om råd innan. Vi vände oss till K-Rauta, Hornbach och Bauhaus. Samt en vän till M som själv lagt golv hemma. Vi la ihop alla råd som kom upprepade ggr och såg till att vara ute i god tid med material och maskiner. Man skall inte underskatta det arbete som krävs och gärna tycka det skall bli roligt med lite utmaning. Kan man sen räkna också så är det inte svårt, bara bökigt, lite hårt för kroppen och skitigt. Men, nu är det städat och fint!

 

Finsk design - I love it

Vad är det som gör Marimekkotyger så speciella?
Jag har själv inte gett dem någon större uppmärksamhet tidigare, då jag har lite svårt för 60-tals inspirerade mönster i tunga färger. Jag har på det senaste hittat några som inte har den stilen, men som fortfarande är väldigt marimekko - och det har visat sig att de växer på mig! Antagligen för att de inte blir tråkiga, det är det sista de är! Det bästa är att de inte bara finns i tyglängder - många av dem finns också som duschdraperi och sängkläder och de passar även perfekt att spänna upp som tavla på väggen.. (det skall dock tänkas på att trycken är ganska stora)



Unessa av Jenni Tuominen                 Kevätjulah av Miina Äkkijyrkkä       
Denna vill vi ha som tavla!
 

Kaiku av Maija Louekari                        Hetkia av Maija Louekari  


Visst är de fina!?


Bilder från www.finnishdesignshop.com och www.designonline.se

RSS 2.0