Good start so far..

Nu har min första semester börjat - den lilla semestern. Jag gick redan kl 16 från jobbet igår (händer ju inte så ofta annars..) åkte för att köpa jordgubbar och rosévin och sedan hem för att förbereda. Tre av mina barndomsvänner skulle komma på middag klockan sju. Jag hann precis bli färdig med allt när det ringde på dörren =)
Det bjöds på kyckling/bulgur-sallad och pavlovatårta deluxe! Jag som aldrig gjort maräng förr fick göra om det 2 ggr innan det blev rätt, men då blev det bra iaf. Jag tyckte själv att den var smaskens - men så älskar jag maräng också!



RECEPT  (10 port)

6 äggvitor

4 dl strösocker

2 tsk maizena majsstärkelse

2 tsk vaniljsocker

Några droppar röd karamellfärg


Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa äggvitorna i ca. 10 min tills det blir ett hårt klibbigt skum som inte släpper bunken.
Blanda socker, maizena & vaniljsocker och häll sedan ner lite i taget medans du vispar.
Droppa i lite röd karamellfärg om du vill ha den rosa och fin =)
När marängensmeten är blank häller du upp det på en plåt i en jämn cirkel på ca. 25cm.
Sätt in plåten i ugnen, sänk värmen till ca. 100 grader och grädda i 1 tim + 20 min.

När marängen svalnat täcker du den med grädde som du vispat upp med 100gr. hallon.

Lägg sedan en massa färska jordgubbar över tårtan = PAVLOVA DELUXE!

Det var i övrigt en väldigt trevlig kväll och som alltid när vi ses blir det mycket att prata om! Dessutom är det tre av oss som bloggar. Tove's blogg hittar ni på http://www.toow.blogg.se/ och Catherine skriver en blogg om sin söta dotter Maja på www.majaella.blogspot.com. Det är perfekt att kunna följa med där när man inte hinner ses så ofta.

       
           Jag, Catherine & Tove                             Louise              


Imorse fick jag fint besök igen - denna gång av min bästa vän Anna & Frida. Anna fick sina försenade födelsedagspresenter och blev till min lättnad glad för dem =) Vi cyklade sedan upp till stan i det underbara vädret och jag fick köpt några sommartoppar till. För tidigt imorgon åker jag och M till Athen för att sedan fortsätta till Naxos - äntligen! Är tillbaka igen om en vecka med massa fina bilder - förhoppningsvis.



Till dess - αντίο [adiå]



Piet Hein

Nu har jag en ny sak på önskelistan. Små väggar mellan dörrar är svåra att "möblera". Min kompis Anna har gjort en jättefin lösning. De har havsutsikt från vardagsrummet och väggen precis sidanom balkongdörren har fått prydas med 3 snygga stål-bokstäder som skriver "H-A-V" Kanske kan få in en bild nångång =) Nu har jag inget hav utanför mitt fönster men jag har hittat en fin ljusstake som också är en snygg lösning på en tom plats.

Merkur väggljusstake från Piet Hein

Snart där!

Nu är det bara 4 dagar kvar. Tiden går trots allt ganska snabbt nu veckan innan. Det fina vädret som kommit hit gör mig orolig att vi ska ha otur nog att åka från bra till dåligt men prognosen ser faktiskt bra ut där också. I alla fall våra två första dagar - söndag & måndag.



Oj vad jag längtar!

Twitter

Ja, nu är jag också där. Måste ju prova! Vet bara en vän som också är medlem men om någon annan känner för att bli bevakad så säg till. Jag tycker om att veta vad ni gör :-) 

www.twitter.com


My first and last Prada?

Äntligen har jag vågat använda mina nya solglasögon! De köptes in för en vecka sedan men priset gav lite ångest och jag vågade inte använda dem först. Men, nu har jag gett upp - de är ju jättefina! Jag fick ju faktiskt tillbaka pengar på skatten och jag har haft mina "gamla solbrillor" i över 2 år... Jag hade dessutom 300kr rabatt på synsam och åker till Grekland på söndag och där är det troligen soligt. Tillräckligt många anledningar med andra ord :-)


www.polyvore.com

Gör ditt eget favorit-set på http://www.polyvore.com/
Se mitt nedan. Kände mig influerad av sommar och romantik..

Lovely Romance

Lovely Romance by Evelin N featuring Chanel clutches



Night night...

Smycken

Jag har hittat många fina smycken den senaste tiden. Jag har tyvärr inte koll på vad de olika märkena heter heller vilket gör det svårt för mig att kunna visa dem alla, men några glömmer man inte som tur är :-) Dessa från http://www.frey-wille.com/ har så fina färgkombinationer som livar upp vilka tråkiga kläder som helst! De har en butik i Stockholm på Stureplan nr.13. Men de går att betälla på internet också..





Ett annat märke som har enkla och stilfulla smycken är Arena CPH, från Danmark. De flesta av deras smycken finns i både guld och silver och stenarna finns i olika färger så det är lätt att få ihop det som man önskar..
Halsbandet nedan heter "Mailil" och ringen heter "Bella". Dessa skulle jag kunna tänka mig :-) Arena CPH finns i Köpenhmn, bl.a på Illums Bolighus men kan köpas på nätet hos www.shopstyle.com


Ett märke som jag talat om innan är ju Thomas Sabo och dem står jag såklart fortfarande fast vid och kan passa på att visa mitt senaste inköp, ett halsband.. Camédamen har tyvärr utgått så jag fick jaga lite efter den sista men de har ju många andra berlocker att välja mellan!





Ordning och reda (i skåpen i alla fall)

Det är ännu inte riktigt färdigt med väggrenoveringen här hemma. Vi har dock bara målning av dörrar kvar men det är svårt att ta efter jobb på kvällen då det inte är så bra ljus..
Jag har istället kunnat lägga tiden på att packa upp det jag köpte till köket i förra veckan och har nu fått in allt i köksskåpen. Härligt med allt på sin plats! Tur man har ordning nånstans..


Kanske kan man se var jag jobbar? :-)

Förutom porslins-shopping i helgen blev det också lite fest i lördags - förfest hos Anna i Västra Hamnen i nya fina lägenheten och sedan Nöjesguidens sommarfest på Prins Bernard. Förfesten var definitivt roligare och jag vet inte om det var båten eller arrangemanget jag inte gillade..

Dagen efter mötte jag Anna & Åsa på kafferosteriets bakgård för en mysig fika i solen... Innan det var dags att åka hem och måla listor och karmar... Nu när allt det gula blivit vitt känns det mycket bättre. Snart snart kan jag visa hur det blev. Jag glömde dock att ta bilder på hur det såg ut innan så skillnaden kan vara svår att se - speciellt på bild.

Nu skall jag försöka komma överens med kärestan om var vi skall äta på fredag kväll. Det är dags för oss att äta på lyxrestaurang och unna oss av livets goda :-)

Godnatt.

RSS 2.0