En hektisk (men mysig) helg som vanligt

Det är typiskt att man har planerat inomhusarbete en helg när det är strålande väder.. Som tur är har jag långhelg då Danmark till skillnad från Sverige fortfarande firar annandag pingst. 
I fredags passade jag och M min lillebror som nu är 6 månader (det är vad jag kallar en sladdis) Världens sötaste är han.. Mamma o hennes fästman skulle ut och roa sig innan de glömmer hur man gör så den lilla krabaten fick sova över hos oss och det gick hur bra som helst. Han sov 7 timmar och sedan lite mer. Kan man klaga? Nä...

Efter att vi lämnat tillbaka honom igår morse kom pappa + målar-Lars och satte igång helgens väggarbete. Det skulle bredspacklas och takmålas i köket och hallen. Detta har tidigare redan gjorts i sovrummet och vardagsrummet. Grovarbetet som blev färdigt idag skall avslutas av oss själva under veckan. Just nu ser det ut såhär hos oss... kind of messy..

 

Men vi har njutit lite av vädret på balkongen i alla fall, några koppar kaffe och strålande sol...



Utöver detta hann vi sticka upp i stan en vända igår. Köpte lite sommarkläder och fotoramar till vår inplanerade fotovägg som också skall bli av någon gång. Vi hade tur som hittade ett erbjudande på Åhléns som körde "ta 3 betala för 2" pris. Sommarkläderna blev ett linne och shorts från Peak Performance, en gul top från SamsöeSamsöe och 2 bikinis från H&M.. Så nu är jag redo för semester!



Efter rundan i stan cyklade vi till våra vänner som igår flyttade in i sin fina lägenhet i västra hamnen. De hade fått ordning på en hel del när vi kom och vilken fantastisk lägenhet sedan. Det kommer bli sååå snyggt!! Det kändes faktiskt som att vara nere vid medelhavet.. 

På kvällen missade vi inte Robinsson finalen - och blev lite paffa när Jarmo inte vann. Varför..? Nästa gång borde tittarna få rösta. Hrm.

Idag är det mors dag och mamma min har bjudit på årets första grillning på takterassen vilket skall bli riktigt härligt i detta vädret! Så nu måste jag fräscha upp mig och hinna köpa lite blommor..


<<Soliga Kramar från mig>>


Lite tid & mycket att göra

Vi har ännu inte kommit igång med att lägga trätrall på balkongen...suck.
Tanken var ju att vi skulle göra balkongen fin för flera veckor sedan då det började bli lite varmare men vi valde att slänga oss in i ett litet projekt som vi inte hade tid till!
Nu har vi dessutom planerat att renovera väggarna i köket + hallen till helgen. De skall bredspacklas för att få en fin yta och sedan slipas och målas. Vi skall dessutom slipa alla listor, dörrar och karmar och måla dessa i vitt (istället för gulnad lackfärg som de har idag) Vi hoppas vara färdiga med allt detta i nästa vecka :-)
Efter det skall trallen komma på plats och sen skall det planeras för nytt golv i köket också. Jag vet att jag kan vara lite väl optimistisk ibland, men detta skall vi säkert fixa!

Under allt arbete kan vi nu i alla fall se fram emot en resa som vi bokade tidigare i veckan.
Om några veckor åker vi till Grekland med stopp i Aten för att sedan ta båt till Naxos. Detta blir min och Magnus första resa tillsammans (!?) så det ser vi verkligen fram emot! :-)



Visst ser det härligt ut!?

Lya i västra hamnen & nya gardiner

Stackars jag har varit sjuk, men mår mycket bättre nu. Det kom igår när jag vaknade. Fruktansvärd huvudvärk, feber och illamående. Huvudvärk som kan beskrivas som "ilningar i tänderna" fast rakt in bakom tiningarna.. eller som ett skott i huvudet om och om igen. Nä nu ska jag inte vara så dramatisk. Det jag ville komma till var att jag mår bättre idag och skall därför tillbaka till jobb imorgon =) Jag blev även luftad en liten stund på eftermiddagen då jag fick följa med min bästa vän Anna och hennes sambo till deras nya lägenhet i Västra Hamnen. De har varit lyckosamma och fått en fin lägenhet på bästa läge, ute vid hörnan i MKB's nya vita hus. Med fin havsutsikt från fjärde våningen kan man inte bli annat än avhundsjuk. Som tur är får jag hälsa på hur mycket jag vill, eller hur? ;-)
Jag smygtog två bilder så jag kan visa deras vackra utsikter åt två olika väderstreck..



Visst är det fantastiskt?!

Avslutningsvis måste jag ju skryta om våra sovrumsgardiner som jag sytt själv. De blev till slut färdiga och har nu kommit på plats (det tar mycket längre tid än vad jag trodde att sy gardiner!). Nu har jag också fått putsat fönsterna så jag kunde ta foto på dem =)


Förlåt förlåt..

...för att jag inte visat några livstecken på ett tag - nu igen. Det är för att jag har för många projekt på gång. De senaste två veckorna har bestått av - som vanligt jobb - förberedelse av pappas & fasters gemensamma 90års fest som var rigtigt trevlig, balkongfix beståendes av inköp av vackra blommor, leka-kulor och rätt jord till diverse sorter, trätrall som skulle mätas på alla håll och kanter och gardinsömnad av en fint Åhléns tyg som tagit enormt mycket längre tid än jag beräknat och de är inte ens färdiga än! På allt detta har jag varit förkyld sen i lördags vilken gjort mig lite tröttare än vanligt.

Men jag känner på mig att det snart blir en massa uppdateringar här igen. Då kommer jag självklart att visa både balkongen och gardinerna, och kanske en och annan kalasbild från 90årsfesten :-)


Trevlig kväll från mig till er!  

RSS 2.0