Kaffepaus

Sen jag slutade röka för 2 år sen har jag fått ett annat beroende. Kaffe. Jag är egentligen inte ute efter kaffesmaken (ska jag vara ärlig tycker jag faktiskt inte heller att den där första klunken är så god som resten av muggen, precis som med cigg..) Jag är egentligen ute efter den där stunden man har, för sig själv eller i sällskap. När man skall sitta ner en stund eller på väg till jobb. Jag har dessutom läst att koffein kan ha positiv inverkan till att förhindra demens, så det var väl en trevlig överaskning! Vilket bra byte av beroende!
Inte bara för min egen skull utan även för de gäster som kommer på besök ibland har jag nyligen skaffat en snygg kaffekanna från Stelton i rostfritt stål, Mjölk&Socker-set från Ditte Fischer, muggar från Iittala och se vilka härliga servetter från Marimekko i
regnbågens färger.. vårigt!


Vårkänslor

Jag hade inte tänkt lägga in så mycket kläder på denna blogg men kan inte låta bli att visa lite ibland såklart. Idag hittade jag härliga ljusa vårfärger i sjal, handskar och tröj-jacka med söta prickar. Allt från MQ.
Visst vill man bara slänga av sig dunjacka och halsduk nu!? Ooh vad jag längtar..



Halldrömmar

Snart närmar det sig, nytt golv i hallen. Idag har vi en plastmatta och det ser verkligen tråkigt ut! Har drömt om ett svart stengolv i ett halvår nu och nästa helg är det planerat att vi skall få det på plats. Har varit på golv-runda idag på Bauhaus och K-Rauta. Det slutade med fix, limborttagningsmedel, svampar, munskydd och primer. Men inget golv..än.. Vi vill hitta det finaste och det tar lite tid. Eftersom vi ska göra allt själv behöver vi så många som möjligt som håller tummarna och tror på oss =) När vi är klara skulle vi vilja ha upp denna fina klädhängare från Loca som heter Knax. Den finns i massa fina träslag men vi tänkte nog satsa på en vit.


Bild från www.loca.dk

I oktober köpte vi en fin byrå från Bolia. Den finns i massa olika utföranden och kan därför anpassas väldigt bra!
Såhär ser vår ut.. Vi är väldigt glada för den. Lampan kommer från Ilva och skålen från Illums Bolighus, Köpenhamn.



 

Fler Accessoarer

Vi hittade självklart inte jordgloben idag, de var slutsålda. Detta är något jag jämt råkar ut för! Men, jag hittar också oftast något annat fint. Idag blev det en fin kudde från Indiska, 179kr och små pärlemoskålar från Bolia, stor 79kr, liten 59kr.. Skålar kan man aldrig få för många av!


Prisvärda Accessoarer

Jag hittade en massa fina prisvärda accessoarer till hemmet på nätet ikväll, bland annat en superfin liten jordglob från indiska,149kr. Vi har en vit hylla som verkligen behöver livas upp och skall därför ut på jakt efter denna imorgon! Jag hittade också denhär urgulliga lilla metallskålen m/lock från Ilva, för 89kr..



Jordglob från www.indiska.se
Metallskål från www.ilva.se

Vackra vaser

Jag har varit bortrest några dagar men är nu tillbaka för nya tips! Efter födelsedagen i början av veckan märkte jag hur bra det är att ha flera fina vaser i olika storlekar så att blommorna blir så fina som möjligt. Självklart delar jag ju med mig av de jag själv gillar bäst: 

Holmegaard, Simplicity. Vas i lila glas. ca 700kr. Fin till korta blommor som tulpaner eller bonderosor.
Iittala, Alvar Aalto vas 40cm i klart glas. ca 6000kr. Passar till stora, långa blommor.
Georg Jensen, Flora. Vas i rostfritt stål, finns i flera storlekar. Passar perfekt till en normallång mindre bukett.


Bild från www.holmegaard.dk             Bild från www.iittala.com



Bild från www.georgjensen.com







 


Birthday party

Idag har vi haft släktkalas för att fira min födelsedag. Vi fick upp vår nya lampa ovanför matbordet så det såg fint ut innan gästerna kom. Lampan kommer från Vatt & Weke som finns på Mio eller Olsson & Gerthel (Malmö) Oljelamporna på bordet kommer från Nuance och är en stor favorit. Gästerna fastnade direkt för dessa! Av min Magnus fick jag en berlock till mitt armband precis som jag hade hoppats på. Ett hjärta med små stenar som passar perfekt till det jag fått innan..


Ljuslyktor

Har en mysig hemmakväll framför tvn och vad är då bättre och mysigare än en att ha en massa tända ljus omkring sig. Här är lite förslag på fina ljushållare till värmeljus..

Kivilyktorna från iittala finns i massa olika färger, extra snygga när man kombinerar flera.
Menu lyktorna kan man smycka som man själv vill, genom att stoppa stenar, lappar etc innanför glaset.



På denna bild kan man se den helt nya äppelgröna färgen, perfekt till våren!


Menus fiffiga ljusstakar..


Charm Club, Thomas Sabo

Mitt nya favoritsmycke är armbanden från Thomas Sabo. Jag tycker det är toppen att kunna göra personliga smycken. Man designar dem själv genom att välja armband och berlocker. Det finns massa att välja mellan och det kan bli stor skillnad på stilen. På hemsidan www.thomassabo.com kan man också prova att bygga ett armband. Kan inte bärga mig tills jag får på lite fler berlocker till mitt eget armband som är i svart med ett silver-M från min underbara Magnus. Det är extra snyggt att ha flera tillsammans. I Malmö ligger butiken på Baltzarsgatan. Nedan 2 exempel..


Moooi, Random Light

Denna fantastiskt fina lampa gjord av fiberglas har jag velat ha länge nu. Den finns i svart eller vitt och den minsta kostar ca. 5000kr, den finns i tre storlekar. Dessa finns på bl.a Olsson&Gerthel i Malmö och på Illums Bolighus i Köpenhamn.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0